Het is niet nieuw dat Blackberry al langere tijd druk in de weer is met het besturingssysteem dat zij uit gaan brengen. Nu is naar buiten gekomen dat we er naar alle waarschijnlijkheid rekening mee kunnen gaan houden dat in het besturingssysteem ook Google Play zal worden opgenomen. Dit is natuurlijk ontzettend gunstig voor Blackberry, want iedere Android gebruiker is gewend aan Google Play en download daar dan ook alle mobiele applicaties. Wanneer het besturingssysteem van Blackberry hier dus van zal worden voorzien zal het besturingssysteem zonder twijfel ook populairder zijn dan wanneer dit niet het geval zou zijn.

Apps voor Android

Blackberry heeft eerder al laten weten dat het besturingssysteem prima geschikt zal zijn voor alle apps die geschikt zijn voor Android. Als zij het nu dus ook nog mogelijk maken om deze direct bij Google Play te downloaden is dit natuurlijk ontzettend slim. Naast het besturingssysteem heeft Blackberry natuurlijk ook nog Blackberry Messenger.

Een goedkoop mobiel abonnement kunnen afsluiten met een mobiele telefoon die draait op het besturingssysteem van Blackberry lijkt dus aanstaande te zijn, maar het is nog even de vraag wanneer de definitieve release plaats zal gaan vinden.