Als je al eerder een mobiel abonnement hebt gehad weet je ongeveer wat je per maand verbruikt. Tenminste, als je dit een beetje bijhoudt. Misschien is het je geheel onduidelijk wat je nu per maand precies verbruikt. Dan wordt het tijd dat je hier een beetje inzicht in krijgt en dat je dit eens gaat bekijken, want bij een mobiel abonnement vergelijken is het wel zo handig om dit soort zaken te weten. In elk geval wel als je een goede vergelijking wilt doen.

Inloggen bij provider

De meeste providers hebben een systeem waarbij je als consument kunt inloggen met je gegevens die je hebt aangemaakt bij het afsluiten van je abonnement. Door in te loggen kun je zien wat je per maand verbruikt en wat je overhoudt. Indien je buiten je bundel geraakt kun je dit ook zien en kun je daarnaast zien wat het je kost als je buiten je bundel geraakt, of dit nu voor bellen is of voor internet.

Gebruik de gegevens die je ziet om te gaan vergelijken. Kijk bij je gegevens niet naar het verbruik van 1 maand, maar naar dat van meerdere maanden, zodat je weet wat je gemiddeld verbruikt. De ene maand zal immers anders zijn dan de andere, maar door het gemiddelde te berekenen weet je ongeveer wat je moet zoeken als je een vergelijking doet tussen verschillende mobiele abonnementen.